معرفی دوره تدبر در قرآن

بسمه تعالی
از مهمترین راه هایی که با طیّ آن هرکس میتواند بنابر ظرفیت وجودی، توان و همّت خود از معارف، آموزه ها، لطائف و حقائق قرآن استفاده کند، و معصومان علیهم السلام بر آن تکیه فراوان دارند، تدبرّ در آیات قرآن است؛ به ویژه آیاتی که بیان کننده معارف مبدأ و معاد، عقائد، اخلاق، جامعه شناسی، جهانشناسی و انسانشناسی می باشند و در بردارنده کلیدی از کلیدهای گره گشای مشکلات انسان در مسیر به سوی خداوند متعال می باشند .
امام صادق علیه السلام می فرماید:
« ان هذا القرآن فيه منار الهدي و مصابيح الدجي يفجل جالٍ بصره و يفتح للضياء نظره.»
همانا این قرآن (کتابی) است که در آن جایگاه نور هدایت و چراغ های شب تار است. پس شخص تیزبین باید که در آن دقّت نظر کند و برای پرتوش نظر خویش را بگشاید. زیرا که اندیشه کردن، زندگانی و مایه حیات قلب بینا است. چنانکه آنکه جویای روشنایی است، در تاریکی ها به سبب نور راه پیماید».
مقام معظم رهبری در رابطه با تدبر در قرآن می فرمایند:
«بحمدالله امروز جامعه ما با قرآن مأنوس شده اند. البته ما به این قانع نیستیم؛ ما معتقدیم همه آحاد جامعه باید با قرآن ارتباط برقرار کنند، بتوانند قرآن را بخوانند، بتوانند قرآن را بفهمند، بتوانند در قرآن تدبر کنند. آنچه که ما را به حقایق نورانی می رساند، تدبر در قرآن است .
دوره های تدبر در قرآن به همت گروه فرهنگی آموزشی قاصدک از سال ۱۳۹۲ آغاز شده است و تا کنون دوره هایی با موضوعات سوره های یوسف، حمد، هود، لوط، احزاب، حج و... با محوریت تفسیر المیزان در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (ره) برگزار شده است.
استاد دوره ها، آقای دکتر علی غلامی رئیس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق می باشند.
طول هر دوره ۱۶ جلسه می باشد.